Puhujat

This post is also available in: English (englanti)

Tutustu huippuvieraisiimme!

Bek Berger

Bek Berger on taiteilija, kuraattori ja kulttuurituottaja Australiasta. Hän aloitti vastikään työt New Theatre Institute of Latvia / Homo Novus Festivaliin taiteellisena johtajana. Viimeisen viiden vuoden aikana hän on toiminut nomadi-tuottajana työskennellen ympäsi maailmaa eri festivaaleilla kuten American Realness (NYC), Dance MassiveDarwin Festival (AU) sekä Fierce Festival ja Forest Fringe (UK). Kuraattorina hän on perustanut projekteja kuten Critical FuturesConvergenceLaDiscorsoPossible Futures Forum sekä suunnitellut tapahtumia kuten Darwin Festival, Tanz Im August ja Moving yhteistyössä Baltic Circlen kanssa. Vuodesta 2017 asti Berger on työskennellyt koreografi James Batchelorin tuottajana ja dramaturgina. Yhdessä he ovat olleet kiertueella yli 17 maassa. Lisäksi Berger työskentelee jatkuvassa yhteistyössä saksalaisen taiteilijan Daniel Hengstin kanssa heidän yhteisprojektissaan Art for Landscapes.
Lisätietoja: www.bekberger.com

Otto Tähkäpää
Otto Tähkäpää on entinen historiantutkija, josta tuli tulevaisuudentutkija. Tällä hetkellä hän työskentelee tulevaisuusasiantuntijana Lasten ja nuorten säätiössä, missä hän pyörittää myös perustamaansa Tulevaisuuskoulua. Tulevaisuuskoulu on lapsille ja nuorille sekä opettajille ja muille kasvattajille tarkoitettu taiteellinen ja toiminnallinen tutkimusmatka vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin ja tulevaisuuslukutaidon perusteisiin. Otto on ollut myös perustamassa palkittua Tulevaisuuspäivä-konseptia, minkä lisäksi hän on 
Futures Finland -verkoston ydintiimin jäsen. 

Riku Riihilahti

Photo: Hanna-Maria Grönlund

Riku Riihilahti, (Head of SalesYellow Film & TV), vastaa yhden Suomen suurimman tuotantoyhtiön kaikesta myynnistä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on koulutukseltaan Master of Arts in Political CommunicationUniversity of Liverpool. Hän on työskennellyt myös urheilutoimittajana ja –tuottajana Yleisradion urheilutoimituksessa vuosina 1997-2007. 

KooPee Hiltunen

Parikymppisenä KooPee Hiltunen vannoi, että yritystoimintaan hän ei ainakaan tule sotkeentumaan. Reilussa kolmessakymmenessä vuodessa KooPee on kuitenkin (epähuomiossa) ollut perustajajäsenenä yhdessä osuuskunnassa, kahdessa rekisteröidyssä yhdistyksessä, kolmessa osakeyhtiössä, Ruotsalaisessa  ekonomisk föreningissä ja Tanskalaisessa säätiössä. Hiltusen työura digitaalisen median parissa alkoi 1994. Neogamesissa KooPee on toiminut vuodesta 2004 ja Neogamesin johtajana vuodesta 2006. Hiltunen on myös EGDF:n (European Games Developer Federation) ja NGI:n (Nordic Game Institute) perustajajäsen ja hallituksen jäsen sekä Suomen Pelinkehittäjät ry:n asiamies. Koulutukseltaan KooPee on kirjallisuustieteilijä.

Antti Majava
Antti Majava (KuM) on taiteilija ja väitöskirjatutkija (HY/DENVI), joka on perehtynyt työssään ekologisten kysymysten sosiaalisiin ja kulttuurisiin ulottuvuuksiin. Häntä kiinnostavat erityisesti energian tuotannon ja käytön kulttuuriset sidonnaisuudet; mihin ja kuinka paljon energiaa yhteiskuntamme tarvitsevat? Majava tutkii myös taiteen roolia kulttuuristen totunnaisuuksien muuttajana, ja osana ekologisten kriisien torjumiseksi tarvittavaa energiamurrosta. Hän on sosioekologiseen monitieteiseen tutkimukseen ja tiedeviestintään keskittyvän BIOS-tutkimusyksikön sekä ekologisia kysymyksiä koskevaa taiteellista ja tieteellistä työtä yhdistävän Mustarinda-seuran perustajajäsen.